Tento e-shop používa cookies, ktoré pomáhajú zabezpečiť kvalitu našich služieb.

SÚHLASÍM viac o cookies
Načítavam
Pekné

Starostlivosť o vlnu

pekne.net 21.03.2018 18:21

 Milí zákazníci,

práve si "vyberáte" slovenský výrobok, ktorý sme pre Vás vyrábali veľmi starostlivo. Je vyrobený z jedinečného prírodného materiálu, z vlny. Bude Vám dlho a verne slúžiť, tak ako slúži aj ovečkám. Pred zimmou hriať a pred teplom izolovať. Je však potrebné o tento materiál správne sa starať, tak aby nedošlo k zaplsteniu.
Vlna je veľmi elastický materiál. Strata elasticity nastane, ak sa začne proces plstenia. Ten sa dá dosiahnuť veľmi jednoducho, ak vlnu operiete na vyššej teplo-te, zrazí sa a začne sa zaplsťovať.
Na prvý pohľad sa zdá, že vlna vodu odpudzuje, avšak dokáže absorbovať až 20% zo svojej váhy bez toho, aby ste cítili vlhkosť napr. na svojom svetri. Preto sa často používa ako materiál pre výrobu outdoorového oblečenia.
Aby sme zachovali tvar a veľkosť vášho odevu je potrebné vlnu šetrne prať!!!

Ručné pranie

Vyprať ho v jemnom pracom prášku, v mydlových vločkách alebo aj v obyčajnom myd-le na ruky.

Automatická práčka

Prať jemne,len na programe vlna, aj tak je potrebné si skontrolovať, či program vlna dovo-ľuje max. teplotu vody 30 stupňov a prací program by nemal trvať viac ako 30 min. s otáč-kami žmýkania max. 800/min.
Používať len jemný prací prášok určený na vlnené výrobky alebo ľahké riešnie je aj postrúhať obyčajné jadrové mydlo, na 5kg náplne. 

Nikdy nepoužívať agresívne pracie prášky s enzýmami a bieliacimi účinkami!!!

Po vypratí odev jemne povyťahujeme.

Všetky naše výrobky boli prané a sú farebne a rozmerovo stále.
Výrobky s označením "superwash" je možné prať na 40 stupňoch Celzia.

Vlna postupným praním belie a mäkne, je to jej prirodzená vlastnosť. Teda ak ste si kúpi-li sveter režnej alebo natural farby po 20 cykloch prania bude viditeľne belší ako na začiatku. Taktiež to platí aj o ľane, pokiaľ má svoju prirodzenú "natural" farbu.

A ešte jedna veľká výhoda vlny, vďaka ktorej ste ekologickejší a šetríte nielen životné prostredie, ale aj váš drahocenný čas.
Vlna sa perie oveľa menej ako ostatný materiál, jednoducho sa toľko "nešpiní", vo vlne sa nepotíme, má výborné termoizolačné vlastnosti a po opratí stále vonia "vlnou".

PRAJEME "PEKNE" NOSENIE!

Váš výrobca: ĽUDOVO-UMELECKÉ ČIČMANY

A PAMÄTAJ, AK SA DOBRE POSTARÁŠ O VLNU, VLNA SA DOBRE POSTARÁ O TEBA :)